Back-up

Q-network back-up diensten

Q-network biedt diverse hoogwaardige back-up diensten

Overzicht

Uw systemen zijn goed beveiligd met de back-up dienst van Q-network. Dankzij de inzet van block level gebaseerde back-up software maakt Q-network altijd een complete systeem backup, er is dus nooit onzekerheid over backup selecties of de gevolgen van een systeem crash. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de inrichting van uw back-up, de hard- en software kunt u zelf aanschaffen of als dienst afnemen van Q-network. Verder zijn er verschillende doel locaties denkbaar voor uw back-ups, Dit kan zowel on premise zijn als in ons datacenter.

Indien u systemen afneemt in ons datacenter dan worden uw gegevens uitstekend beschermd door onze back-up dienst. Back-ups worden altijd drievoudig opgeslagen waaronder een tweede datacenter locatie.

Heeft u nagedacht over de gevolgen van schade aan uw systemen? Wat doet u als u niet meer kunt beschikken over de servers waar uw productie omgeving van afhankelijk is door bijvoorbeeld brand of andere schade? Het maken van goede en frequente systeem back-ups is een vereiste maar niet voldoende om de bedrijf continuïteit te garanderen. Een disaster recovery procedure is de oplossing, naast een goed gedocumenteerd plan kan Q-network u een uitwijk faciliteit bieden dankzij onze datacenter diensten.

Het maken van back-ups wordt bij Office 365 oplossingen vaak over het hoofd gezien. Het maken van een back-up houdt in dat er een kopie van gegevens bestaat op een andere locatie dan de productie omgeving, en op een ander medium. Het is derhalve niet voldoende om aan te nemen dat Microsoft de continuïteit goed op orde heeft, het maken van een back-up buiten office 365 blijft erg relevant. Q-network kan een back-up van uw Office 365 omgeving verzorgen, dankzij redundantie en encryptie zijn uw gegevens goed beveiligd. Daarnaast stelt de back-up u in staat om een remigratie plan op te stellen in het geval dat u in de toekomst voor een andere oplossing kiest en het inlezen van de gegevens uit office 365 naar een nieuwe omgeving te veel tijd zou kosten.